Kupovina sa portala robaizkine.com

Kupovina iz Kine je najpopularniji vid kupovine trenutno u svetu. Ljudi su jos uvek pomalo skepticni prema proizvodima koji dolaze iz Kine ali postoje portali koji prodaju prvoklasnu Kinesku brendiranu robu.
Pdv na kupovina robe iz kine se naplaćuje na svu roba koja je naručena iz Amerike ili Kine. Nije bitno da li je vrednost robe manje od 50 ili vise od 50 evra. Visina pdv-a je oko 20% na vrednost naručene robe.  Ako prodavac naplaćuje troškove isporuke onda i iznos isporuke ide u glavnicu za pdv.

1jpg

 

 

 

 

 

Meni je baš juče stigla nova  maska za telefon. Cena je 10$ poslata iz Kine. Za te sitne pakete ili koverte nikad nisam ništa platio  čak nijedan nije ni otvaran.
Morate praviti razliku između PDV i carine. PDV se može naplatiti na sve što se uvozi u državu. Kad se plaća carina, onda ti prvo naplate carinu pa na taj iznos i PDV. Ne naplaćuje se, ni jedno, ni drugo. E sad, ja sam poručivala samo sa bookdepository-sajta (knjige, rečnike, audio knjige i sl.)  i ni jedna pošiljka mi nije bila preko 50 eura, pa za takve porudžbine i mogu da garantujem da ne naplaćuju. Mene interesuje da li mogu naruciti vise od dva proizvoda a da ne placam carinu(u mom slucaju to bi bila 3 u vrijednosti od 100e zajedno)? Procitala sam negdje clanak da mogu da izaberem (pri kupovini) da paket ide na vise osoba pa da cijena ne prekorači dozvoljenu,po osobi Da li je imao neko slicna iskustva ? E sad imate svu slobodu da trazite sta vam je volja… Ali prvo sredite malo opciju pretrage… Naime vecina prodavaca u Americi, salje samo unutar svoje zemlje… E pa podjite fino na Advanced Search i dolje na sekciji Location cekirajte “Show only items:” i izaberite “Available to ” i u listi izaberite Crnu Goru… Tako da vam prikazuje samo stvari koje vas zanimaju i koje se salju i za Crnu Goru (Worldwide)…

Kupovina kreditnim karticama

Na sajtu robaizkine.com mozete placati western union-om, preko ziro racuna ili u posti srbije elektronskom ulplatom. Svakako najlakse je kreditnim karticama ili platnim karticama za sta na sajtu postoji i uputstvo za placanje karticama. Najpovoljnije je, koliko ja znam, u Komercijalnoj banci, ali obavezno odabereš opciju bez konverzije, tj. da ti ne obračunava po kursu komercijalne nego po Master Card kursu. Na bankomatu je ovih dana 107 koliko sam video, dok je u menjačnici oko 115 (to sam video u grupi, nisam podizao novac ovih dana pa nemam info iz prve ruke)

 

Tags: ,